Mumbai Saga

Mumbai Saga is een op waarheid gebaseerd verhaal over gangster Amartya Rao en speelt zich af in de jaren negentig in Mumbai. In die periode werd Mumbai geteisterd door wetteloosheid, bloedige bendeoorlogen, corruptie en verraad. De politie was om te kopen en was in dienst van de hoogste bieder.

In de film zien we een jonge Amartya Rao, gespeeld door John Abraham, die noodgedwongen wordt betrokken in de onderwereld wanneer zijn broertje Arjun (Prateik Babbar) in elkaar wordt geslagen door knokploegen. Amartya krijgt te maken met mafia figuren en manipulatieve politici die allemaal uiteindelijk maar een doel hebben, namelijk de baas zijn over Mumbai.

Mumbai Saga is een aaneengeschakele actiefilm vol met over the top dialogen zoals “Bandook se nikli goli na Eid dekhti hai na Holi” en “Marathi ko jo rokega, Marathi usse thokega.”

Gelukkig leveren de acteurs wel goed werk af. Zo schittert John Abraham van begin tot eind en heeft naast boordevol acties ook een aantal emotionele scènes te bieden. Emraan Haashmi levert ook een noemenswaardige rol af als officier Vijay Savarkar. Suniel Shetty heeft een wat kortere rol maar is overtuigend als Sada Anna en dat geldt ook voor acteur Mahesh Manjrekar.

Wil je even geen zware kost zien, maar ook geen hersenloze actiefilm, dan is Mumbai Saga zeker de moeite waard!